Pitkästä aikaa tekstiä myös tänne

 


Aikaa on edellisestä kirjoituksesta kulunut niin paljon, että on oikeastaan vaikea kertoa, mitä kaikkea on sittemmin tapahtunut. Paljon.

Aivan viimeisimpänä uutuutena on varmaan se, että aloitimme uuden nettilainasivuston, eli www.nettilainat.fi, joka antaa kävijöille mahdollisuuden yhden sivun kautta hakea lainaa ja vertailla lainoja niin yksityishenkilönä kuin yrittäjänä - sivustolla on tarjolla myös vertaislainoja.

Tällaisia vastaavia projekteja on tullu tehtyä menneiden vuosien aikana useampia eri yrityksille ja eri yritysten kanssa, ja ajattelin että näin pitkästä aikaa voisi  näitä muita projekteja tuoda tämän kirjoituksen mukana esille.

Vapaa-ajalla uutta ajatuksia

Oletko kahvijuojana perussuomalainen eli suodatinkahvin ystävä? Nimittäin viimeisten vuosien aikana suomalaiset ovat lisänneet huomattavasti myös uusien kahvien juomista, makukahvien, tummien kahvien ja se on tapahtunut paljolti kapselikahvien kautta, miten sinulla?

Meillä on myös entistä enemmän sitä vapaa-aikaa käytettävissä, ja samalla myös entistä enemmän varallisuutta, joten olemme alkaneet käyttää rahaa itseemme, tehdäksemme meistä tyytyväisempiä ja samalla tehdäksemme itsemme kauniimmaksi. Samalla olemme entistä tietoisempia myös eläinystäviemme kuten koirien tarpeista, sillä ovathan koirat kuitenkin yksi ihmisen parhaista ystävistä. Tämä kaikki vie meidät kohti tervettä perhettä, ja entistä terveellisempää arkea, kai.

Nämä asiat ovat yhteiskunnallinen kehitys ovat tuoneet arkeemme myös ajatuksia kierrättämisestä ja tulevaisuudestamme erilaisin tavoin – meistä on tullut entistä vastuullisempia kuluttajia ja jatkossa meidän on oltava sitä enemmänkin. Miten sinä esimerkiksi omassa arjessasi huomioit erilaiset vastuullisuuteen liittyvät kysymykset? Ja kun teet tulevaisuudessa päätöksiäsi, oletko miettinyt myös oman taloutesi hallintaa ja kehittämistä, jopa sijoituspalveluiden kautta?

Kahvittelu, kauneudenhoito, koiran kanssa lenkkeily ja oman vastuullisuuden miettiminen liittyvät myös oman kehon kokonaisvaltaiseen hyväksymiseen vai oletko sittenkin uusia laihduttamisideoita etsimässä?

Tekemisellekin on entistä enemmän vaihtoehtoja kaiken lisääntyneen ajan kanssa, me voimme aikuisina aloittaa vaikka uuden pelin pelaamisen, sillä pelaaminen on ihan ok nykyään kaiken ikäisille, tai voimme alkaa oikeasti opetella jotain aivan uutta ja teknistä osaamista itsellemme – kotioloissa, etänä vaikka iltaisin.

Pidä huolta itsestäsi

Samalla kun aikuisten vapaa-aika ja elintaso kohoaa, on entistä tärkeämpää myös huolehtia itsestään, se tarkoittaa myös oman ruokailun tarkempaa vahtimista ja miettimistä. Tosiasia nimittäin on, että suomalaiset elävät entistä pidempään, ja meidän on myös oltava työkuntoisia entistä vanhemmiksi. Tuohon oman ruokailun kehittämiseen löytyy kyllä työkaluja netistä, kuten reseptinurkka, joka tarjoaa helppoja kotireseptejä ihan aloittelevillekin kotikokeille, ja vielä yleensä gluteenittomina. Samalla voisit miettiä, että oletko ajan tasalla vitamiineista ja hivenaineista?

Jos vaikka ajattelet omaa itseäsi sijoituskohteena, voiko parempaa kohdetta edes olla? Ja jos sitten jossain vaiheessa käy arjessa, että rahasta on tiukkaa – markkinoilta kyllä saa lainaa hetkellisiin tarpeisiin, mutta käytä hetki aikaa tehdessäsi valintaa, sillä niitä laina- ja vippivaihtoehtoja kyllä löytyy.

Matkailu avartaa

Koska viimeksi olit reissussa? Ja oliko matkasi suomalaisille tutulle Rodoksen saarelle, vai matkasitko pidemmälle, vai löysitkö jotain uutta koettavaa tästä Euroopasta? Toisaalta myös kotimaassa tapahtuu koko ajan ja esimerkiksi viihteelle.fi ja citylehti.fi kertovat näistä tasaisin väliajoin, molemmat hieman omalla tavallaan. Toisaalta taasen suomalaisten makuun on ollut jo vuosikymmeniä erilaiset Itämeren risteilyt niin Ruotsiin, Viroon kuin Saksaan – oletko sinä jo ehtinyt testata nämä pääreitit?

Entä sitten matkailu jouluna, vai onko joulu merkitty aina ja ainoastaan kotona ja sukulaisilla olemiselle? Suosittelemme viettämään edes yhden joulun matkoilla ulkomailla, jotta pääsette kokemaan millaista se joulu voi olla muualla.

Ja jos ajattelee harrastaminen kannalta, niin voihan siitä matkailusta löytää omien harrastusten kautta, vaikka minkälaisia uusia puolia, ei aina tarvitse tyytyä niihin perinteisiin matkakohteisiin. Tietenkin matkailussa on viime aikoina noussut paljon esille myös ilmastokysymykset, joita kannattaa välillä muistaa miettiä. Se ei tarkoita, että et enää saisi matkustaa, mutta voisit ottaa ilmaston paremmin huomioon oman arkesi päätöksissä ja tekemisissä.

Tekniikka kehittyy

Millaisella autolla ajat? Onko se aasialainen vai eurooppalainen auto, onko se sähköauto, hybridi vai vielä perinteinen polttomoottori, vai onko sinulla kaasuauto? Tai jos ajatellaan omaa arkea tekniikan kautta, niin tuskin sinäkään kuuntelet enää kotona musiikkia äänilevyiltä, se taitaa olla aika musadiggarin hommia, ja nykyään erilaiset pilvipalvelut ja älypuhelin ovat siinäkin nousseet voittajiksi. Yleisestikin monet nykyajan teknisistä kehitysaskeleista tapahtuu mobiilimaailmassa, jolla ohjataan jo nyt kotiemme lämpöjä ja ovien toimimista. Autoista puheenollen, oletko koskaan miettinyt millä autoilla isot starat ajavat?

Samalla kun tekniikka kehittyy, täytyy meidän myös kiinnittää eri lailla ja uudella tavalla huomiota, miten käytämme sitä tekniikkaa. Oletko esimerkiksi tutustunut VPN-tekniikkaan, ja mistä siinä on kyse?

Tekniikan kehittyminen on muokannut myös tapaamme suhtautua kirjoihin ja lukemiseen, meille on tullut äänikirjat, ja valitettavasti itse lukeminen on entistä vähäisempää, mutta onneksi esimerkiksi kirjahyllyssa.fi sivusto tuo meille uutisina uusia Suomen markkinoilla olevia teoksia.

Pankkiasiat, lukeminen/kuunteleminen ja todella moni muukin arkemme asia hoituu älypuhelimme kautta, mutta kuinka hyvin me ymmärrämme sen uuden puhelimen?

 

Taloudellisia päätöksiä

Me ihmiset olemme aika erikoisia mennessämme kauppaan, meillä nimittäin voi olla kauppalista, mutta ulos tullessamme olemme ostaneet paljon muutakin – esimerkiksi kaikenlaiset alennusmyynnit ovat meille magneetteja. Myös uudet trendit ja kaveripiiri saavat meidät juoksemaan erilaisten tuotteiden ja tavaroiden perässä, joita emme välttämättä edes tarvitse. Samalla kun mietimme tulevaisuutta ja turvallisuuttamme taloudellisissa asioissa, meidän kenties tulee oikeasti miettiä niitä vaihtoehtoja, mitä meillä on omien tietojemme turvaamiseksi.

Oman talouden haltuun ottaminen

Nykyään kun internet on ollut käytettävissämme jo vuosia, ja mobiiliverkot ovat tuoneet älypuhelimiin vaikka mitä mahdollisuuksia, meillä on entistä monipuolisemmat mahdollisuudet oman talouden hallintaan ja kehittämiseen. Kun oman talouden ottaa paremmin haltuun, voi samalla miettiä sitä oman kodin sisustamistakin aivan uudella tavalla.

Oman talouden hallintaan liittyy myös uusien mahdollisuuksien opiskelu. Olet varmasti vähintään kuullut kryptovaluutoista kuten Bitcoin, mutta oletko vielä miettinyt niihin sijoittamista – niissä kannattaa sitten olla ns. aktiivinen sijoittaja, sillä markkinat ovat varsin liikkuvat. Ja jos miettii kryptoja enemmänkin, niin ne ovat vain yksi valuutta maailman kaikkien eri valuuttojen joukossa, ja jo pelkällä valuuttakaupalla on mahdollista tehdä ratkaisevia päätöksiä oman tulevaisuuden ja varallisuutensa suhteen.

Sitten kun oma talous on kunnossa, voidaan omia varoja sijoittaa taas vähän löysemmin tai eri lailla, esimerkiksi arvokorut ovat hyvä sijoituskohde. Ja miettiä jälleen eteenpäin niitä omia sijoitusajatuksia ja tulevaisuuden säästämistä. Jos sitten olet kuitenkin tilanteessa, missä ratkaisut vaativat ulkopuolista rahoitusta tai todellisia investointeja, tee vertailuja – älä tyydy nopeaan ja ensimmäiseen vastaukseen, kunnon lainavertailu on aina paikallaan.

Elämä on jatkuvaa opiskelua

Oletko miettinyt, mitä lähihistoriassamme oikeastaan on tapahtunut? Esimerkiksi Suomen sotahistoria tuon toisen maailman sodan aikoihin? Historian opiskelu tuo myös ajatuksia esimerkiksi oman talouden hoitoon ja hallintaan, sekä siihen minne ne omat rahat laittaisi, kuten kenties osakkeisiin vai peräti bitcoineihin tai muihin kryptovaluuttoihin. Elämän mittaiseen oppimiseen liittyvät myös riskit ja niiden ottaminen, kenties sinunkin kannattaa jossain vaiheessa tehdä omalle taloudellesi riskitesti, tai ainakin käydä tutussa paikallisessa pankissa tekemässä sellainen, ei siitä haittaakaan olisi.

Oletko miettinyt, että voimme opetella asioita myös suoratoisto kanavien ohjelmien kautta? Sisustaminen, ruoanlaitto, säästäminen ja sijoittaminen ovat heti sellaisia ajatuksia, joita voi opetella tai ainakin saada ideoita suoratoiston kautta.

Mitä uutta ajatuksia tulevaisuuteen?

Monesti sitä etsii kaikkea kivaa uutta mielenkiintoista, mutta toisaalta myös tutut vanhat asiat voivat myös kiinnostaa – kuten sarjakuvat ja varsinkin piirroshahmot ja niiden esiintyminen kaikessa mahdollisessa – sitä käsitellään englanniksi ComicStyle sivustolla. Ja sarjakuvistahan voi sitten jatkaa suoraan koruihin ja niiden maailmoihin korutaivas-sivuston antimien kautta esimerkiksi opiskelemalla lisää platina aiheesta…. ja sittenhän kaiken seikkailun jälkeen voisi vaikka tilata julisteen omasta kuvasta….. tai kaverin kuvasta, vaikka joululahjaksi vai olisiko ajankohtaisemme lahja esimerkiksi Goretex- takki?. Ja aikuisille sitten yksinäistä iltaa ajatellen seksitarina luettavaksi.

Popverket.se kertoo naapurimaa Ruotsin pop-musiikin kuulumisista ruotsiksi – jos vaikka sattuisit haluamaan testata, miten se kouluruotsi riittää uutisten lukemiseen. Ja kun pop-kulttuurista puhutaan niin ei voi unohtaa jälleen syyskussa alkavaa Suomen Big Brotheria, viime vuoden Big Brother 2021 oli tietynlainen, mutta nyt BB 2022 on aivan jotain uutta.

Koska viimeksi olet käynyt Vihdissä, kenties jopa autokaupoilla? Me suosittelemme Vihdin Veikkoinkorvesta löytyvää Vihdin Autotaloa. Vihdin Autotalo on perheyritys, joka jatkaa eteenpäin kasvaen vuosivuodelta sekä automerkkiensä, että palveluvalikoimansa kautta. Vastaavasti Vihdin naapurista Lohjalta löytyy useampikin kauppa-alue, jotka ovat kehittymässä: aivan moottoritienkupeessa oleva Lempolan kauppapuisto ja Inkoon ja Hankoon suunnalla oleva Tynninharjun kauppa-alue.

Oletko muuten koiraihmisiä? Tiedätkö, mikä on vesihäntä? Vinkki: se liittyy koiriin ja kesään.

Tunnetko tai tiedätkö Suomen puolustusministerin? Millainen henkilö on Antti Kaikkonen.

Tulevaisuuteen pitää suhtautua aina vakavasti, joten myös taloudensuunnitelmat on hyviä pitää ajantasalla, ja jos olet kiinnostunut valuuttakaupasta niin dollarin kurssi ennuste kannattaa tarkistaa kaikessa valuuttakaupassa, sillä se vaikuttaa niin laajalti. Vai olisiko enemmänkin mielenkiintoa kryptovaluuttaan sijoittamisen mahdollisuuksien kautta? Mutta vanhakunnon osakesijoittaminen ja osakesäästäminen ovat myös hyviä opettelemisen kohteita, kun miettii omaan tulevaisuuden sijoitusportfoliota. Sitten kun sitä rahaa on säästössä niin ne halvat matkat eivät ole enää ainoita vaihtoehtoja omille lomamatkoille.

Pelaamista ja muuta ajanvietettä aikuisille

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet, niin kasinopelit kuten vaikkapa ruotsalaisen NetEnt pelistudion suosikit, e-urheilupeli esportal sivustolta kuin muut ajanvietepelit – itseasiassa markkinoilla on jopa omia pelipuhelimiakin jo saatavilla. Yhtä hyvin sitä voi pelata pasianssia tai laittaa bingo kierroksen käyntiin. Ja olet sitten ruotsinkielinen tai suomenkielinen tms, niin omalla kielelläsi pääset pelaamaan aivan yhtä hyvin – esim. Duelzin pelit ovat täysin ruotsin kielelläkin saatavissa. Pelaamistahan voi nykyään mobiilisti harrastaa aivan loistavasti sitten myös lomamatkalla, vaikka siellä Kanariansaaret -kiertomatkalla ensi talvena.

Pelaamisen ohessa ei pidä unohtaa liikuntaa, lue vaikka Sim Liivik ajatuksia. Ja kaiken tekemisen, opiskelun ja mahdollisen itsensäkehittämisen parissa, kannattaa miettiä niitä omia talousasioitakin, ja siinä mielessä pienlaina saattaa olla mielenkiintoinen vaihtoehto. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaiken uuden oppimisen ohessa mieleesi tuleekin tehdä kotiisi retrosisustus. Retro voi tulla vastaan ihan tulevana jouluna, esimerkiksi pakkausmateriaalit – niissä kun alkaa olla vaikka kuinka paljon vaihtoehtoja jo aivan kotioloissakin. Ps. tiedätkö muuten mikä Budbee on, ja mitä se toi tullessaan Suomeen? Ja muute joulusta puheenollen, mitä jos tänä jouluna teettäisit julisteet omasta kuvasta, tai jopa t-paidan omalla tekstillä ystävällesi? Tai miksei vaikka The Witcher eli noitusin kirjojen ja TV-sarjan innoittamana jotain sinnepäin?

Entäs sitten se turvallisuus ja netissä pelaaminen? Nettiliikenne lienee hyvin suojattua, mutta muuten kannattaa miettiä niitä VPN-ratkaisuja, yritysturvallisuutta ja sitä oman laitteen turvasovelluksia, ovat ne kunnossa, ja ovatko oman laitteesi sovellukset edes ajan tasalla eli päivitettyjä?

 

Urheilusta ja sen seuraamisesta

Muistatko vielä Tukholman Globenin, se on nykyään Avicii Areena. Tai mitä tapahtui juuri Lahdessa, kun Red Bull juoksutapahtuma valtasi Lahden suurmäen? Nykyään tapahtumia on entistä enemmän ja valikoimat sen kun laajenevat – kiitos pitkälti aikuisten lisääntyvän vapaa-ajan ja nousseen elintason. Vai olisiko sittenkin Golf se sinun valintasi, ja sitä auttamassa ovat sitten erilaiset Golf-videot. Tässä kaikessa kehityksessä ja lisääntyneessä tarjonnassa myös vastuullisuus (sustainability) on noussut aivan uusiin otsikoihin.

Taloudenhallintaan apua ja uusia ajatuksia

Lainamarkkinat ovat myös laajentaneet palveluitaan, ja kuka tahansa meistä aikuisista voi hakea lainaa netistä yhdestä palvelusta ja saada vastauksena useamman lainatarjouksen. Toisaalta myös lukemalla voi oppia lisää historiasta, jonka kautta kuitenkin lähes kaikki nykyajankin tapahtumat ovat selitettävissä. Ja jos sitten siitä talousrahasta jää ylimääräistä, niin ainahan naisena voi sitten shoppailla vaikka uusia vaatteita. Taloudenhallinnan ajatusten mukana tulevat helposti suunnitelmiin myös kierrättäminen ja oma hiilijalanjälki, kysymyksiä, joita pitää silloin tällöin miettiä.  Taloudenasioita ajatellessa ja suunnitellessa voi vastaan tulla paljon termejä joista ei ole aiemmin kuullutkaan, kuten annuiteetti ja tasaerä. Tai voihan tilanne olla sellainenkin, että olet tilanteessa missä tarvitset apua toiselta, tai sinä olet se, joka antaa apuja arjen raha-asioiden hoitoon toisen puolesta.

Valmistaudu syksyyn ja talveen

Kun kaikki liikuntasuoritteet ovat kalenterissa, ja oma talous tsekattu kuntoon, on aika tarkistaa auto syksyn kelejä varten, onhan renkaat kunnossa? Syksyn tullessa pitää koiranomistajienkin muistaa pari tärkeätä asiaa koiran kanssa ulkoillessa metsässä. Syksyn tullessa aurinkoiset päivät alkavat hetkellisesti ainakin vähentyä ja syksyn sateet tulevat, silloin voi välillä myös oma työmotivaatio laskea, mutta onneksi voi omalla ajattelulla löytää työmotivaation uudelleen. Toisaalta taas yrittäjät voivat syksyllä miettiä uutta ilmettä oman yrityksen ilmeeseen talvikautta ajatellen, sillä on taloudellinen tilanne maailmalla mikä tahansa, elämä ja liiketoiminta jatkuu kuitenkin.

Kasinouutisia Suomeksi

Oletko miettinyt kirjoitetaanko ja julkaistaanko missään kasinouutisia suomeksi? Kyllä kasinouutisia suomeksi on luettavissa koska vain, ja uusia uutisia tulee viikoittain valikoidusti kaikista maailman, lähinnä Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoilta. Uutisissa käsitellään sekä lakimuutoksia, peliuutuuksia kuin myös kaikkea muuta rahapelaamiseen, vedonlyöntiin ja onnenpelaamiseen liittyvää.

 

Markkinointikonsultti ja yrityksen kehitys

Monesti yrittäjällä on kädet täynnä töitä arkisissa tehtävissä ja oman yrityksen kehittäminen jää tekemättä liian pitkäksi aikaa, mutta tämä ei ole ainoa ongelma pienten yritysten kanssa – toinen ongelma ovat joo-joo ihmiset, jotka myötäilevät omistajan ja toimitusjohtajan ideoita – ammattilainen markkinointikonsultti olisi tässä tilanteessa kenties parempi henkilö sparraamaan yrityksen tulevaisuuden kehitysaskeleita. Markkinointikonsultti voi antaa aivan uusia näkemyksiä yrityksen tilanteesta ja tulevaisuuden mahdollisuuksista, ideat ja näkemykset eivät tarkoita sitä, että yrityksen olisi välttämätöntä tehdä juuri siten, mutta monesti ulkopuoliset ajatukset ovat tarpeellisia, ja varsinkin sellaiselta taholta, jonka ainoa tehtävä ei ole myötäillä pomon ajatuksia.

 

Suoratoiston maailmasta

Suomalaisille on entistä enemmän valinnanvaraa suoratoistokanavien tarjonnassa. Sarjoja tulee ja menee, ja monet jäävät eri kanaville pyörimään myös uusintoina. Yksi monista yleisön suosikeista nuorien parissa on ollut Singletown Suomi, jonka arvostelun voit lukea tuosta Nettiruutu.fi:n linkistä. Suoratoistokanavat ovat tuoneet mukanaan myös paljon uutta urheiluun seurattavaksi, ja mikäs siinä, kun aikuisten vapaa-aika on viime vuosina vain kasvanut.

Kolikkopelit nettipelaajan ajatuksissa

Suomalaiset ja muutkin eurooppalaiset aikuiset pelaavat vapaa-ajallaan rahapelejä. Näistä monet ovat ns. kolikkopelejä, ja kolikkopelit kuuluvat monen suomalaisenkin nettipelaajan suosikkipelien listalle. Niitä voi pelata demoversioina ilman rahaa, tai sitten rahalla – avaamalla ensin oman pelitilin nettikasinolle, joita on tarjolla suomeksikin melkoinen valikoima. Kolikkopelit ovat siitä tasapuolisia kaikille pelaajille, että niiden jokainen kierros perustuu 100% sattumaa – eli kuka tahansa voi voittaa, ja kuka tahansa voi hävitä.

 

Noppapelejä kotona ja nettipeleinä

Noppapelit ovat olleet jo satoja vuosia eri ikäisten pelaajien vapaa-ajan peleissä mukana. Aikuisten peleinä nopat ovat monesti liittyneet rahapelaamiseen, mutta kuuluvat nopat myös muihin vapaa-ajan peleihin, kuten esimerkiksi Netflixin menestyssarja Stranger Thingsin esille tuoneeseen Dungeons and Dragons peliin, jossa on varsin monipuoliset nopat käytössä. Toisaalla ainoastaan aikuisten noppapelit ovat siirtyneet jo myös nettiin, kun nettikasinot ovat tuoneet pelattavaksi online, eli livekasinoihin livepeleinä erilaisia noppapelejä – kaikenlainen nettipelaaminen kehittyy edelleen.

 

Alennukset ja alennuskoodit

Monissa kaupoissa, varsinkin nettikaupoissa, on tarjolla erilaisia koodeja, joilla saa alennuksen, näitä sanotaan alennuskoodeiksi. Erilaiset alennuskoodit voivat olla saatavilla suoraan verkkokauppojen omilta sivuilta, tai erilaisilla affiliate sivustoilta, blogeista, videoista – toisaalta alennukset voivat olla suoraan saatavilla ilman mitään koodeja. Verkkokaupan hinnoittelu on hieman erilaista kuin perinteisen kivijalkaliikkeen, ja monesti myös tarjouksia on enemmän, ja niitä voi verkkokaupoissa olla useita erilaisia.

 

Kahvia vai teetä?

Kumpaa sinä juot – kahvia vai teetä? Vai puuttuuko sinulta molemmat arjestasi? Ja vielä, jos olet kahvinjuoja, niin teetkö itse kahvin alusta loppuun pidemmän kaavan kautta, vai käytätkö suomalaisille tutuinta kahvinvalmistustapaa eli suodatinkahvia, vai oletko peräti pikakahvin ystävä? Pikakahvi on kahvi, joka on ollut markkinoilla muutaman vuosikymmenen, ja nykyiset kahvikapselit ovat yksi sen ilmentymä. Kapselikahvit ovat myös markkinoille tullessaan tuoneet tarjolle entistä enemmän kahvilaatuja, ja samalla kahvimakuja yhdistelemällä kahviin mm. suklaata ja erilaisia aromeja.

Sijoittaminen säästämisen keinona

Sijoittaminen voi tuottaa huomattavasti paremman tuoton kuin perinteinen säästäminen. Tämä pätee varsinkin nykyaikana pankkien suljettua peruskäyttötilien korot – nykyään ei siis pankit enää maksa pankkitilillä makaaville rahoille korkoa, mikä tarkoittaa, että mikäli sinulla makaa rahaa pankkitililläsi, ei se ole millään tavalla inflaatiosuojattua. Sen sijaan, jos sijoittaisit varasi aktiivisesti, vaikka osakkeisiin, asuntoihin taikka rahastoihin, olisi niillä suuremmat mahdollisuudet suojata varallisuutesi kasvu myös tulevaisuudessa – luonnollisestikin sijoittamisessa on myös se toinen puoli, eli riskisijoittamisessa voi käydy, kuten monilla kävi kevään ja kesän 2022 aikana Bitcoin romahduksessa – jos ostit 50k hintaan, todennäköisesti jouduit myymään reilulla 20k hinnalla…. Osakesijoitus sen sijaan tuottaa hyvällä valinnalla sekä vuosittaisen arvonnousun, että mahdolliset yrityksen tulokseen liittyvät osingot – eli, miten sinä olet asennoitunut omaan tulevaisuuden säästämiseesi, tai sijoittamiseesi.

 

Vastuullinen kuluttaminen

Kuinka paljon meidän pitäisi itse miettiä kaupassa käydessämme, sitä mitä vastuullinen kuluttaminen oikeasti tarkoittaa. Vai olisiko se lainsäätäjien ja markkinavoimien vastuulla, voi voiko markkinoita edes pakottaa toimimaan vastuullisesti, koska kuitenkin yritysten tavoite on tuottaa voittoa, eikä silloin voi tuottaa tavaroita myyntiin kaikkia ajatellen – esimerkiksi luksustuotteet saattavat olla vastuullisesti tuotettuja, mutta niihin ei kaikilla todellakaan ole varaa. Mikä sinusta itsestäsi ovat sellaisia asioita, joita vastuullisen kuluttajan pitäisi omassa kulutuksessaan ja arjessaan huomioida?

Nykyaikaista pelaamista

Pelaaminen on lisääntynyt viimeisten vuosien aikana kaikissa ikäryhmissä. Yksi peli joka on kasvanut nuorten aikuisten ja vanhempien aikuisten parissa on Valorant, se on ammuntapeli, missä kaksi joukkuetta pelaajia pelaavat toisiaan vastaan. Valorant on myös peli, jota pelataan aivan ammattilaistasolla ns. esports-turnauksissa.

 

Lohjalaisia palveluita

Lohja on keskikokoinen suomalainen kaupunki, joka on puolen tunnin päässä maan pääkaupungista Helsingistä, ja alle tunnin päässä maan päälentokentästä. Lohjalla on paljon hyviä palveluyrityksiä, joista maininnan arvoisia ovat vähintäänkin Shell Virkkala sekä uudistuva ja palveluiltaan kasvava Tynninharju sekä Lempola – molemmat kauppa-alueet tuovat lähivuosina entistä enemmän palveluita lohjalaisille. Kun tähän kaikkeen lisätään myös jossain vaiheessa todennäköisesti Lohjalle tuleva henkilöraideliikenne Turku-Helsinki Tunnin junan- kanssa, niin lohjalaiset palvelut tulevat entisestään lisääntymään – syntyyhän radan ja aseman myötä aivan uusi kaupunginosa Lohjan eli Lohjansolmu.

 

https://www.kryptopankki.com/kryptomarkkinat/ kryptomarkkinat

metaverse  https://www.kryptopankki.com/metaverse/

Kryptot ja markkinavoimat

Oletko joskus miettinyt, mitä on tulossa seuraavaksi? Bitcoinit ja muut kryptovaluutat alkavat olla jo mennetty, vaikkeivat ne vielä olekaan kaikkien käytettävissä, mutta mitä on tulossa seuraavaksi. Kryptomarkkinat ovat melkoisen volatiiviset ja antavat sijoittajille joko huimia tuloksia, tai näpäytyksen sormille. Nyt kuumina kivinä ovat mm. NFT:t ja koko metaverse. Minne sinä olet katsomassa seuraavaksi sijoittamisen ja kenties säästämisen suhteen? Pitäydytkö osakkeissa ja rahastoissa, vai onko aika tutkia uusia digitaalisia alustoja ja niiden mahdollisuuksia.

Oletko sinä vuokralainen – vai omistusasunnon omaava?

Monet miettivät tätä kysymystä pitkään, mennäkö tai jäädäkö vuokralle, vaiko investoida omaan kotiin? Molemmissa on omat puolensa, mutta lopullisen päätöksen teet aina sinä itse. Vuokra-asuminen on kuitenkin täysin hyväksyttävä vaihtoehto, ja tuon linkin kautta pääset lukemaan enemmän vuokralla asumisesta.

Kasinotarjous ja vuosi 2022

Kasinoita on tullut entistä enemmän tarjolle suomalaisille pelaajille 2020-luvulla. Niiden mukana pelaamisen vaihtoehdot ovat entisestään lisääntyneet, kun samalla myös kolikkopelit ja livekasinopelit ovat myös monipuolistuneet ja aivan uusia peli innovaatioita on saatu rahapelialalle. Kasinotarjous on yhä se eniten käytetty markkinointikeino, mitä nettikasinoilla on – ja tämänkin (oheisen kasinotarjous-linkin) pikku jutun perustana on tuolla muualla olevat kasinotarjoukset, ja niiden mukana kerrottavat uutiset erilaisista uusista nettikasinoita, jotka ovat pelattavissa suomeksi, vaikka heti tänään.

 

Rahoitusta kodin tarpeisiin

Tänä aikana rahoitusta kodin kunnostukseen ja oman elämän eri tarpeisiin on saatavilla entistä useammalta taholta. Siksi kannattaakin tarkistaa eri rahoitusvaihtoehtoja rauhassa, ja vertailla mikä on itselle se paras. Yksi vaihtoehto näiden kaikkien joukossa on Bondora laina, josta voit lukea lisää linkin takaa. Aina kun olet miettimässä ulkoista rahoitusta, lainaa, kannattaa miettiä sitä lopullista lainan summaa – älä ota liikaa, ja suhteuta tarpeesi oikeasti sen mukaan mihin sinulla on varaa, sillä se laina pitää myös maksaa lainaehtojen mukaisesti takaisin. Samalla voi myös miettiä, maksaisiko ne muut vanhat ja pienet osamaksut ja lainat pois uudelle lainalla, jossa voi olla paremmat lainaehdot, eli pienemmät kuukausikulut ja lainankorot.

 

Arjenluksusta omaan kotiin

Ei kaikki kodin luksustuotteet enää tänä päivänä välttämättä maksa maltaita. Osan kodin ja arjen luksustuotteista ovat saatavilla ihan tavallisista verkkokaupoista, mutta tuovat mukanaan sitä aina välillä tarvittua pientä luksusta oman kodin arkeen. Totta kai perinteiset luksusmerkit pitävät pintansa myös 2020-luvulla, vaikka nykyaikaan on tullut perinteisen luksuksen ohelle myös digitaalinen luksus – joka onkin sitten aivan oma lukunsa kokonaan.

 

Tuloja vuokra-asunnosta

Oletko miettinyt, mitä voisit ansaita investoimalla omiin vuokra-asuntoihin, tai oletko miettinyt miten vuokratuoton laskeminen tehdään? Nykyaikana vaihtoehtoja omien lisätulojen saamiselle on monia, osa niistä selkeästi isompi riskisiä, ja toiset varmempia – riskibisnes ja riskienhallinta ovat käsitteinä entistä tärkeämpiä. Tulevaisuuden tulojen rakentaminen voi olla useamman vuoden projekti, jota ei saada aikaiseksi päivässä tai viikossa.

Ansaitse rahaa kotona

Oletko miettinyt erilaisia tapoja rahan ansaintaan kotona, vaihtoehtoja nimittäin on vaikka, kuinka paljon. Ansaitse rahaa kotona, vaikka tekemällä lisätöitä, tai kehittämällä jonkinlaista liiketoimintaa, jonka voit tehdä kotioloissa. Nykyaikaiset digitaaliset alusta ovat lisänneet huomattavasti erilaisten mahdollisuuksien määrää.

 

Aikuisten vapaa-aika ja ns. kolikkopelit

Kolikkopelit ovat niitä kasinoiden ja ravintoloiden peliautomaatteja, joita aikoinaan pelattiin kolikoilla ja joita nykyään pelataan pankkikorteilla ja netissä omilla pelitileillä. Kolikkopelien määrä on lisääntynyt 90-luvulta lähtien ja viimeisten vuosien aikana pelien lisääntynyt määrä on vain kiihtynyt, samalla kuin pelien sisäiset innovaatiot ovat tuoneet mitä erilaisempia pelejä aikuisille pelattavaksi ja entistä enemmän myös uusia jackpot-pelejä ja jackpot-voittoluokkia.

 

Pelimestari tarjoaa pelaajille pelattavaa

Aikuiset ovat lisänneet omaa pelaamistaan koko viimeiset kolme vuosikymmentä. Yksi eniten kasvaneista pelialoista on nettikasino, ja sen tarjoamat kolikkopelit ja uudet livekasinopelit. Näiden lisäksi myös urheiluvedonlyönti on lisääntynyt kattamaan suurimman osan myös nettikasinoista. Tämän kaiken keskellä casinotarjoukset ovat entistä merkityksellisempiä, koska itse nettikasinoita on entistä enemmän – eli mitä parempi tarjous, sitä enemmän uusia pelaajia, ja Pelimestari.club kertoo sinulle nämä tarjoukset.

 

Uusi auto pankkilainalla

Oletko miettinyt jo seuraavan autosi ostamista? Olet todennäköisesti ostanut edellisen autoliikkeen rahoituksella, mutta entä jos seuraavan ottaisitkin OP autolaina tai jonkun muun pankin pankkilainalla? Auto on kuitenkin yksi niitä elämän isoimpia investointeja, joten miksei senkin ottamista harkitsisi aina kilpailuttamiseen saakka?

 

Suomi sodassa

Toisesta maailmansodasta on vierähtänyt kymmeniä vuosia, ja sodan aiheuttavat haavat ovat jo suureksi osaksi unohtuneet- samalla myös sotaveteraanit ovat poistuneet suureksi osaksi keskuudestamme. Tästä huolimatta sotahistoria.fi sivusto ylläpitää tarinoita ja historianlehtiä siitä, kun jatkosota alkoi, oli Lapin sota ja yleensäkin ajasta kun Suomi oli sodassa. Tarkoituksena ei ole piirtää mitään kaunistelevaa muistoa, vaan kertoa asioista siten kun ne olivat, kymmeniä vuosia sitten, maamme sotiessa ylivoimaista vihollista vastaan.

 

Siinä nyt aluksi joitain mielenkiintoisia poimintoja matkan varrelta....

Kommentit

Suositut tekstit